čišćenje konektora

Pravilno održavanje konektora

  • Post category:Vesti

Šta su konektori bez igala

Konektori bez igala se kao što nam je poznato koriste u bolničkim uslovima. Pomoću konektora, na lakši način se mogu venski dozirati lekovi ili potrebna infuzija ili transfuzija tj sve što je potrebno venskim putem davati pacijentu.

Korišćenje konektora

Kako bi se rizik od infekcija sveo na minimum, zdravstvene ustanove koriste konektore namenjene svakom pacijentu kome je određena venska terapija. Nakon korišćenja konektor se baca, jednom rečju služi za jednokratnu upotrebu. Naime, putem konektora, pomoću kanile na pravilan i siguran način se venskim putem pacijentu daje lek ili potrebna infuzija ili transfuzija.

Važnost pravilnog održavanja

S obzirom da su konektori jednokratni tj. da su namenjeni za samo jednog pacijenta, konektor ( braunila ) se koristi do kraja lečenja i potrebno ga je na dnevnom nivou održavati, kako zbog bakterija koje se stvaraju tako i radi izbegavanja mogućih infekcija. Pomoću konektora se na dnevnom nivou dozira terapija pacijentu.

konektor za čišćenje

Praktično rešenje

Kompanija Nex Medical je uložila veliki trud u nalaženju adekvatnog načina čišćenja konektora. Uzevši u obzir sve potrebe medicinskog osoblja, kao i samih pacijenata, dizajnirali su Swab2Hub – ovaj koristan proizvod je ispunjen penastim sunđerom, natopljenim sa 2% m/m hlorheksidin glukonata i 70% v/v izopropil alkohola sa širokim spektrom biocidnog dejstva protiv bakterija, gljivica, plesni i mikobakterija. Lak je za korišnjenje, vrh konekrora se stavi u mekanu unutrašnjost i laganim pokretima, levo i desno, za nekoliko sekundi se očisti i dezinfikuje.

S ponosom vam preporučujemo proizvode kompanije Nex Medical.