Pakovanje u papir za sterilizaciju – najstariji vid pakovanja

Sigurnost pacijenta uvek je na prvom mestu u svim zdravstvenim ustanovama. Stoga je neophodno  osigurati da sistem kontrole infekcija efikasno funkcionise, odnosno ,da medicinski instrumenti budu dezinfikovani i sterilini, adekvatno spakovani prilikom i nakon procesa sterilizacije.

Kako postoji više načina pakovanja u sterilizaciji, važno je naglasiti da je pakovanje u papir najstariji vid pakovanja u sterilizaciji. Prvi papir za sterilizaciju nosio je naziv „havana“. Ovaj naziv se i dan danas zadržao u našim ustanovama i upravo se on koristi se kao sinonim za papir.

Papiri za sterilizaciju predstavljaju barijeru za bakterije i vrlo su jednostavni za pakovanje zahvaljujući različitim veličinama i karakteristikama.

Upoznajte različite generacije papira za sterilizaciju

  • Krep papir
  • Ojačani papir
  • Netkani papir
  • Duo papiri
  • SMS papir

DND Commerce u svom asortimanu ima sve postojeće vrste papira, a ukoliko niste sigurni koji papir za sterilizaciju da naručite, naš tim će vam rado i detaljno objasniti koje su prednosti, a koje mane određenih vrsta papira.

Sterimed papiri za sterilizaciju – garancija kvaliteta

Kompanija DND Commerce, generalni je zastupnik kompanije Sterimed, koja u svom asortimanu ima raličite vrste papira. Zahvaljujući pažljivo odabranim sirovinama prilikom proizvodnje, Sterimed garantuje najbolje rezultate.

Vrsta sterilizacionih omota treba da odgovara obliku i težini medicinskih sredstava i poslužavnika koji treba da se sterilišu da bi garantovali mehaničku otpornost pakovanja. Zahvaljujući različitim vrstama i karakteristikama Sterisheet sterilizacionih omota kompanije Sterimed, omogućeno je ispunjenje svih zahteva. Sterimedov asortiman papira za sterilizaciju obuhvata različite generacije Sterisheet papir –  kako krep i netkane tako i umetnute i SMS odnosno spojene papir.

Bilo da vam je potreban Sterisheet umetnuti papri, Sterisheet netkani ili pak Sterisheet DUO, na pravom ste mestu. Svi sterilni omoti su za jednokratnu upotrebu i prate zahteve procedura sterilizacije u bolnicama: para, etilen oksid, formaldehid i plazma.

Sterisheet DUO – najnovija generacija papira za pakovanje u procesu sterilizacije

Ovaj papir za pakovanje sačinjen je od zelenog krep papira i SMS plavog koji su fabrički spojeni po ivicama. Upotrebom Sterisheet DUO  papira za sterilizaciju ubrzava se proces pakovanja, dok se istovremeno smanjuje rizik greške prilikom pakovanja.

Sterisheet DUO