Pranje i dezinfekcija endoskopa

Steelco je razvio sistem za reprocesiranje endoskopa i do današnjeg dana taj sistem predstavlja jedan od najboljih rešenja međunarodno dostupnih u pogledu bezbednosti, automatizacije, praćenja i ergonomije.
U skladu sa standardima i potrebama korisnika Steelco radi na unapređenju svojih proizvoda, kako bi olakšali rad krajnjeg korisnika.

Ovaj sistem omogućava da obradimo fleksibilne endoskope  svih vrsta i brendova kao što su gastroskopi, kolonoskopi, duodenoskopi, ekoendoskopi, video i fiber enteroskopi ili više od tri bronhoskopa, cistoskopa histeroskopa, po ciklusu.
Njihov kompaktan dizajn odobrava visok nivo fleksibilnosti i sigurnosti, i u isto vreme niske troškove ciklusa preko redukovanja potrošnje vode, hemikalija i energije.

Steelco ARES sistem je dizajniran i konstruisan prema svim evropskim i svetskim normama.

ARES sistem se sastoji od uređaja za pretpranje endoskopa, uređaja za mašinsko pranje endoskopa, kabineta za sušenje endoskopa, sistema za transport endoskopa, softvera za praćenje endoskopa kao i projektnog planiranja prostora i puteva za reprocesiranje endoskopa.