Parni sterilizatori

Steelco je razvio čitav spektar visokih kapaciteta sterilizatora koji su savršeno rešenje za svako odeljenje centralne sterilizacije. Najistaknutije karakteristike ovih sterilizatora su: svestranost, lako rukovanje, visoke performanse i pouzdanost.

Iz prerade jedne STU do 18 STU po ciklusu, svaki model našeg punog opsega parnih sterilizatora kombinuje visoku produktivnost sa ekonomičnosti: efikasno rešenje da poboljša ekonomiju na odeljenju centralne sterilizacije.

Sa inovativnom tehnologijom visokih performansi  za sterilizaciju, sterilizatori malih/srednjih  kapaciteta imaju  komoru potpuno napravljenu od nerđajućeg čelika AISI 316L..

Izolacija je napravljena od inovativne i praktične tekstilne obloge .

Dizajn nove komore garantuje odlične performanse tokom ciklusa sterilizacije, optimizaciju i smanjenje potrošnje vode i pare .

Imaju  vertikalna klizna vrata od nerđajućeg čelika AISI 316L, dobijena iz jednog oblikovanja bez zavarivanja.

Plazma sterilizatori

Steelco PL 70 – PL 130
niskotemperaturni H2O2 sterilizatori

Niskotemperaturna H2O2 tehnologija laka za korišćenje sa niskom potrošnjom struje i energije.
Vodonik peroksid koji se koristi tokom faze sterilizacije plazmom razlaže se na vodu i kiseonik što ne utiče štetno na životnu sredinu.
Steelco niskotemperaturni sterilizatori za sterilizaciju vodonik peroksidom dizajnirani su za sterilizaciju vlažnih medicinskih sredstava i onih osetljivih na visoke tepmerature, spakovanih u pogodne sisteme sterilne barijere.
Podesan je za hirurške instrumente od metala, legura i nemetala, delikatne hirurške instrumente sa lumenima dužine do 1500mm.
Sterilizatore karakteriše visoka efikasnost procesa, brzina izvršavanja ciklusa sterilizacije i činjenica da je bezbedan za instrumente, rukovaoce i životnu srediniu, budući da se nakon ciklusa sterilizacije ispuštaju kiseonik i vodena para. Sterilizatori su opremljeni  PLC digitalnim mikroprocesorom sa ekranom osetljivim na dodir u boji  i nezavisnim sistemom za snimanje.

Karakteristike:

  • Plug & Play instalacija, nisu potrebni dodatni uređaji
  • Male dimenzije – Ugrađena 4 točka koji se blokiraju
  • Nema toksičnih i opasnih ostataka ni za rukovaoca, ni za životnu sredinu
  • 3 različita kratka, validirana ciklusa koja se mogu pratiti
  • Brza razmena instrumenata sa niskim troškovima održavanja