Integuseal® hirurški film za preoperativnu upotrebu

Najpoznatiji proizvod kompanije Avanos Medical, Integuseal® hirurški film za preoperativnu upotrebu namenjen je za blokadu bakterija in situ. Za razliku od klasičnih incizionih drejpova, Integuseal® hirurški film za preoperativnu upotrebu obezbeđuje kako fizičku tako i hemijsku barijeru patogenima, sa dokazanim bakteriostatskim dejstvom na E. ColiS. Epidermidis, MRSA i druge, čije prisustvo na tretiranim površinama smanjuje za 99,5%, te shodno tome nudi viši stepen bezbednosti i zaštite kako pacijenta, tako i samog hirurškog osoblja.

Integuseal® je mikrobni lepak na bazi butil-cijanoakrilata. Proizvod je vodootporan, za jednokratnu upotrebu, bez lateksa i dolazi u dve veličine u zavisnosti od površine operativnog polja za koje se koristi – IS 100 (25 x 25 cm) i IS 200 (25 x 50 cm). Nanosi se direktno na kožu preko proizvoda koji se uobičajeno koriste za pripremu kože pre hirurške intervencije, a pre izvođenja same incizije. Neophodno je sačekati da se dezinfekciona sredstva za preoperativnu upotrebu dobro osuše pre nego što se na željenu površinu nanese proizvod.

Nakon polimerizacije u vremenskom trajanju od 2 minuta, Integuseal® se vezuje za kožu i imobiliše bakterije koje preživljavaju aplikaciju antimikrobnih proizvoda za hiruršku pripremu kože, što je potvrđeno kliničkim ispitivanjima u nezavisnim laboratorijama širom sveta. Na taj način, Integuseal® svojim bakteriostatskim dejstvom  smanjuje rizik od kontaminacije kožne flore u toku hirurške intervencije i predstavlja barijeru za prodor mikroorganizama u predeo hirurške rane.

Ne ometa ušivanje hirurške rane kao ni postoperativni oporavak i uklanja se sa kože prirodnim procesom eksfolijacije u periodu od 5 do 7 dana.

MODELNAZIVVELIČINA
IS 100Hirurški film za preoperativnu pripremu25 x 25 cm
IS 200Hirurški film za preoperativnu pripremu25 x 50 cm