2001 s.r.l. – linija za odlaganje medicinskog otpada

Kompanija 2001 s.r.l. je vodeći Evropski proizvođač inovativnih rešenja u oblasti upravljanja medicinskim otpadom, čija je proizvodnja smeštena u samom srcu Evrope – Bergamo, Italija. Od samog osnivanja, 1986. godine uz njihovo ime vezuju se nove ideje, usavršavanja i napredak, te vrlo brzo postaju sinonim za globalnu inovaciju u ovoj oblasti.

U trenutku uvođenja „ADR ONU“ regulative, kojom su posebno definisani zahtevi za transport infektivnog otpada, kompanija biva svrstana među prve u svetu koja je uključena u ovaj projekat što umnogome definiše njihov dalji napredak kroz godine. Pored klasičnih kantica za infektivni otpad već 1995. pronalaze rešenje  za uobičajne probleme pri sakupljanju kliničkog otpada pomoću kartonskih kutija i predstavljaju liniju Medical Box – sklopivu jednokratnu kutiju u celosti napravljena od valovitog propilena, sa zavarenim ivicama i dnom, koja u potpunosti menja dosadašnji koncept i medicinsku praksu u odlaganju infektivnog otpada. Kartonske kutije su i danas u upotrebi, ali u unapređenom izdanju –  PoolinBox i CB line, presvučene sa tankim plastičnim slojem koji pruža zaštitu od kvašenja i spoljašnjih činioca.

Jedno od jedinstvenijh rešenja koja ih izdvaja u odnosu na druge proizvođače je i Needle counter-set za odlaganje iskorišćenih infektivnih oštrica (igala, skalpela) koji je vrlo brzo zadobio poverenje mnogih medicinskih profesionalaca širom sveta.

Danas je kompanija 2001 s.r.l. prisutna u zdravstvenim ustanovama na celoj Evropskoj teritoriji, u nekim projektima na Bliskom istoku i Severnoj Americi, te ih sa ponosom predstavljamo i našem tržištu.

Njihov cilj je smanjiti mogućnost povređivanja i krvno-prenosivih infekcija medicinskih profesionalaca i svesti ih na minimum, obraćajući pažnju na zivotnu sredinu – sačinjavajući svoje kutije od recikliranih materijala.

Iz bogatog portfolija kompanije za Vas izdvajamo:

  • Sharp box line
  • Safety box line
  • Needle counter              
  • PP M line
  • PB line
  • CB line             
  • Poolinbox line 
  • Medical box line