You are currently viewing Da pobedimo virus

Da pobedimo virus

  • Post category:Vesti

Da pobedimo virus

Više od godinu dana je aktuelna pandemija Covid 19. Koliko smo samo sredstava isprobali za dezinfekciju. Pretraživali po internetu koje je najbolje rešenje i kakve su studije zapravo o svemu. I danas kada smo već navikli da živimo sa saznanjem da bilo šta može da dovede do prenošenja virusa, polako odustajemo od nalaženja efikasnih sredstava. Ali mi nismo odustali, mi uvek tražimo samo najbolje, jer to najbolje je potrebno vama isto koliko i nama.

Kako su rađene razne studije i istraživanja vezana za zadržavanje virusa na površinama, statistički gledano, najmanje zadržavanje virusa je zapravo na papiru i kartonu, sa kojim se svakodnevno susrećemo na našem radnom mestu. Virus živi čak 24 sata na toj površini, dok su malo kritičnije i više kontaminirane površine poput plastike i čelika, gde se virus zadržava dva do tri dana, a zapravo na nekim površinama virus opstaje i od 9 do 28 dana.

Ne smemo zanemariti i najvažniju činjenicu, način prenošenja virusa. Po zvaničnim istraživanjima, kapljice zaražene osobe mogu se zadržati i po nekoliko sati u vazduhu. Dakle, zaraza se širi brže nego što mi zaista možemo da delujemo. Ali ipak postoji način.

Kako bismo sačuvali svoje zdravlje i zdravlje naših najbliži, potrebno je da se pridržavamo najelemetarije stvari. Pranje i dezinfekcija ruku. I ako je samom pandemijom potreba za bliskim kontaktom, a posebno rukovanjem ili bilo kakvim pozdravom smanjena na minimum, svakako ne možemo bez toga.

Da bismo sačuvali i malo bliskosti i osećaj vremena kada je to bio jedini način pokazivanja poštovanja. Prvenstveno je potrebno na pravilan način održavati higijenu ruku. Obzirom da smo svakodnevno u kontaktu sa navedenim površinama, to stvara veći rizik za zarazom, pa samim tim pored pravilnog i čestog pranja ruku, potrebna je i dobra dezinfekcija koju je uvek zahvalno nositi sa sobom. Pa kao što smo na početku naveli, mi uvek imamo najbolje rešenje za vas,rešenje koje smo lično testirali i sa ponosom vam ga preporučujemo – Lysosept gel za dezinfekciju ruku, kompanije Adranox. Da zajedno sprečimo širenje virusa i pobedimo u ovoj borbi.