visok nivo dezinfekcije

Kako da znate da je hirurški čisto?

  • Post category:Vesti

Dezinfekcija i čišćenje

Dezinfekcija je sada reč koju svuda čujemo. Već nam je prešlo u naviku da po automatizmu stalno sve dezinfikujemo, počev od ruku.

Dezinfekcija – važnost

Dezinfekcijom se uništavaju bakterije koje izazivaju bolesti,a i razne infekcije. Čišćenjem površina sredstvom koje je adekvatno za ubijanje bakterija i virusa, tj koje sadrži određen nivo alkohola u sebi. Dezinfekcijom se ne deluje samo na bakterije nego i na ostale vrste mikroorganizama. Tako da je krajnji cilj dezinfekcije smanjenje ukupanog broja mikroorganizama na nivo koji nije štetan za ljudsko zdravlje.

Najpouzdanija sredstva za čišćenje

Dezinfekciono sredstvo ne znači da je dobro samo ako sadrži alkohol. Ali ono što svi zanemarujemo je šta je važnost dejstva dezinfekcionog sredstva. Potrebno je da utiče na bakterije, većinu mikroorganizama i na viruse. Površine koje se dezinfikuju su različitih materijala, upravo zato potrebno je obratiti pažnju da ne nagriza površine i da ne izaziva iritaciju i osip.

Šta je produženo dejstvo?

Produženo dejstvo znači stvaranje nevidljivog zaštitnog sloja nakon izvršene dezinfekcije tj čišćenja. Zaštitni sloj, određeni vremenski period, odbija bakterije, mikroorganizme i viruse da se ne talože na toj površini, samim tim površine ostaju čistije određeni vremenski period.

Dezinfekcija – preporučena sredstva

Preporučujemo dva preparata za čišćenje i dezinfekciju koji su se svojim sastavom istakli.

Lysonox Surface – pogodan kod osetljivih površina, ima produženo dejstvo, štiti kožu od iritacija, i najvažnije, stvoren je savršen balans u sastavu. Ubija bakterije, mikroorganizme i viruse, ne treba da se ispira i brzo se suši, ne ostavljajući nikakve tragove.

Za osetljive površine

Sa druge strane sredstvo koje je pogodno za nerđajući čelik, instrumente, operacione stolove, odeljenje sterilizacije. Pogodan za sva medicinska sredstva koja nisu namenjena za potapanje. Takodje skladnog sastava, koje ubija sve vrste bakterija, virusa i mikroorganizama, a ne nagriza površine i ne iritira kožu – Lysonox H2O2.

Za nerdjajući čelik

https://dndcommerce.rs/sredstva-za-dezinfekciju/

Mislimo na vaše zdravlje… DND Commerce i kompanija Adranox