papir za sterilizaciju

Pravilan način pakovanja

  • Post category:Vesti

Važnost sterilizacije

Sterilizacija je jedan od najvažnijih procesa u svakoj bolnici. Pre nego što dodje do upotrebe instrumenata, potrebno je proći proces sterilizacije. Svaka sterilizacija po protokolima ima tri zone – kontaminirana, čista, sterilna.

* Kontaminirana zona – donose se kontaminirani instrumenti koji prolaze kroz ciklus pranja u perilicama

 * Čista zona – vrši se pakovanje instrumenata u papir, kese i rolne za sterilizaciju i stavljaju se pripremljeni instrumenti u sterilizator.

* Sterilna zona – nakon završenog ciklusa sterilizacije, sterilisani instrumenti se raspoređuju u zavisnosti od organizacije stručnog osoblja centralne sterilizacije.

Vrste papira

Kao što smo pomenuli, papir za sterilizaciju se koristi u čistoj zoni odeljenja centralne sterilizacije. Najstariji metod sterilizacije je baš pakovanje instrumenata u papir. Vremenom su kvalitet, tehnika i način pakovanja izmenjeni. Prednost u kvalitetu i praktičnom dizajnu svakako ima kompanija Sterimed. Posebnim dizajnom Sterisheet Duo papira, kombinacijom zelenog krep papira i SMS plavog koji su fabrički spojeni po ivicama. Takođe je kompanija Sterimed poznata po Krep papiru, Ojačanom papiru, Netkanom papiru, Složenom (umetnuti) papiru, SMS papiru.

Pravilan način pakovanja

Za najpravilniji način pakovanja je najbolja adekvatna edukacija, koju naš tim na profesionalan način prezentuje ili vam omogućavamo video edukacije https://www.youtube.com/watch?v=SQ0SHHeKipo&t=8s