Pakovni materijal za sterilizaciju

Sterilizacija u moderno doba

  • Post category:Vesti

Sterilizacija instrumenata se proteže kroz istoriju 100 – 150 godina. Kako je evoluirao zdravstveni sistem, tako su i napredovali metodi sterilizacije i bezbednost pacijenta od infekcije.

Sterilizacija nekad…

Ako se vratimo kroz istoriju, sterilizacija se obavljala u velikom loncu, kuvanjem instrumenata na 100 °C, bez pakovanja, na taj način se smatralo da se ubijaju moguće prenosive bakterije. Što se potvrdilo tačnim, jer je stopa mortaliteta u to vreme opala, smanjenje broja umrlih od infekcija.

Samim razvojom i istraživanjem po pitanju sterilizacije u bolnicama, iz godine u godinu su se uvodili noviteti za poboljšanje sterilizacije hirurških instrumenata. Shodno tome, zdravlju pacijenata nakon operacije ili hirurškog zahvata nije pretio loš ishod zbog infekcije.

Sterilizacija sada…

Instrumenti koji dolaze u kontakt sa telom tokom svih hirurških zahvata i mnogih nehirurških zahvata moraju biti oslobođeni svih mikrobnih elemenata. Proces sterilizacije se vrši da bi se rizik od infekcije sveo na minimum. Napretkom parne sterilizacije, razvijeni su i metodi pakovanja instrumenata, pre samog procesa sterilizacije.

Naime, kako bi se obezbedila sterilnost instrumenata do samog korišćenja, ostaju upakovani, nakon procesa sterilizacije.

Kompanija SPS Medical je dizajnirala revolucionarno rešenje za očuvanje instrumenata od mikrobnih elemenata, nakon sterilizacije.

Proizvod ULTRA rolne za sterilizaciju je prošao test garancije kvaliteta i uveliko je u upotrebi u bolnicama širom sveta, takođe i u bolnicama kod nas.

Budite i vi za korak ispred drugih i otkrijte moderan pristup sterilizacije instrumenata