sterilno

STERILNO – na prvom mestu

  • Post category:Vesti

Mnogo puta kada uđemo u bolnice zapitamo se da li je nešto sterilno ili sterilisano, ali nikada se ne zapitamo koja je razlika između ta dva pojma. Često se meša i u izgovoru i u značenju. Važno je da znamo da svaki medicinski instrument koji je prošao proces sterilizacije, mora da ima potvrdu, za taj instrument, sa tvrdnjom možemo da kažemo da je sterilan.

Proces sterilizacije medicinskih instrumenata, koji su svakodnevno u upotrebi  je kompleksan i mora da se isprati celokupan proces do kraja, tj. svaki instrument prolazi kroz tri zone sterilizacije, završetkom ciklusa parne sterilizacije, instrument je sterilan.

Naime, veliku ulogu u celokupnom procesu sterilizacije, ima samo pakovanje instrumenata.

Za proces pakovanja važna je otpornost na visokim temperaturama, necepajući materijal, koji omogućava prodiranje pare i pravilan proces sterilizacije.

Kako bi se napravio pogodan proizvod koji će nam garantovati na prvom mestu sterilnost, uz kombinaciju iskustva, kvaliteta i tehnike, kompanija SPS Medical je patentirala proizvod od polipropilena koji je pogodan za visoke temperature, a na prvom mestu je otporan na oštre instrumente, koji ga ne mogu oštetiti u procesu same sterilizacije i pakovanja.

Sam proizvod opravdava naziv – ULTRA rolne i kese za sterilizaciju.

Nepogrešiv izbor svake centralne sterilizaciji.