korišćenje hirurških četki

Važnost i značaj hirurških sundjera

  • Post category:Vesti

Hirurško pranje ruku

Pranje ruku

Pranje ruku je jedan od najosnovnijih metoda za zaštitu od bakterija i virusa. Preporučena je upotreba antibakterijskog sapuna i vode. Proteklih godinu dana smo jako dobro savladali održavanje lične higijene u vidu pranja ruku, koja je čak kod nekih prešla u opsesivno – kompulsivanu naviku.

Za razliku od nas, lekarima i tehničarima u bolnicama je važno hirurško pranje ruku.

Šta je hirurško pranje ruku?

Pre bilo kog medicinskog zahvata, ruke se hirurški peru. Peru se vodom i određenim sapunom ili drugim sredstvom, kao npr. jodom ili hlorheksidin – diglukonatom. Koriste se posebne četke, kako bi se temeljno očistile čestice prljavštine sa ruku. Važnu ulogu u celoj proceduri ima i čistač za predeo ispod noktiju ( mesto na kome se najlakše bakterije talože ).

3 u 1 rešenje

Radi brže i efektnije procedure hirurškog pranja ruku, kompanija Nex nudi 3 u 1 rešenje. Hirurške sundjere, koji na poledjini imaju četku za temeljnije čišćenje. Sundjeri koji su već natopljeni jodom i hlorheksidin – diglukonatom, a u setu imaju i čistač za predeo ispod noktiju

Vrste sundjera

NEX D1 Dry – reč je o nenatopljenoj hirurškoj sunđer/četki koja je kompatibilna sa svim deterdžentima i antisepticima.

Nex IODIO P2 hirurška sunđer/četka se izdvaja svojom naprednom formulom koja sadrži ovlaživače i agense koji štite vašu kožu od isušivanja, dok je jednokratni sundjer je natopljen povidon jodom.

Nex Clorex C2 – jednokratni sunđer/četka natopljen sa 20ml antimikrobnog rastvora hlorheksidin – diglukonata.

Značaj upotrebe

Budući da prljave ruke predstavljaju glavnog prenosioca bakterija, višekratne hirurške četke i pranje ruku samo sa antimikrobnim sredstvom ne predstavlja adekvatno rešenje.