Papir za sterilizaciju

Važnost krep papira u bolnicama

  • Post category:Vesti

Još davne 1890 godine krep papir je korišćen na isti način na koji su koristili jeftinije tkanine. Sam izraz krep potiče od francuske reči crepe, tkanine, obično svile, koja ima zgužvanu ili naboranu teksturu. Prevod naziva tkanine na proizvod od papira implicirao je da je proizvođačima i potrošačima bilo lako da prilagode materijal za tradicionalnu domaću upotrebu. Krep papir se do vremena Drugog svetskog rata upotrebljavao u domaćinstvima kao zamena za tkaninu, ali takodje i za ukras i dekoraciju.

Naime, uvodjenje krep papira u bolnice počinje za vreme Drugog svetskog rata kada se koristio kao zamena za gazu i zaštitna oprema bolničarima i lekarima. Možemo reći da se i danas koristi kao zaštitna oprema u bolnicama.

Kako se krep papir kroz istoriju pokazao kao koristan i važan deo zaštite u bolničkim uslovima, i kompanija SPS Medical uvodi njegovo koriščenje u bonice, tačnije u odeljenja cetralne sterilizacije.

Papiri za sterilizaciju predstavljaju barijeru za bakterije i vrlo su jednostavni za pakovanje zahvaljujući različitim veličinama i karakteristikama.

Pored krep papira, kompanija SPS Medical uvodi i Ojačani papir, Netkani papir, Složeni (umetnuti) papir, SMS papir, kao i DUO papir.