Lepilica za folije

Značaj V vara

  • Post category:Vesti

Još su se kroz davnu istoriju instrumenti I predmeti koji su bili u kontaktu sa ljudskim telom ispirani I čistili od mokroorganizama I bakterija. Postojali su različiti metodi, kao npr smola I katran, sumopur… do otkrića lonca sa ključalom vodom.

Međutim, početkom 20 veka uvedena su razna poboljšanja. Ovo je uključivalo sterilizaciju parom, zračenje, glutaraldehidom. U novije vreme, sterilizacija instrumenata se može postići korišćenjem visoke temperature/visokog pritiska, ultraljubičastog svetla, a najčešće korišćena hemikalija za sterilizaciju je etilen oksid. Može se koristiti na skoro svim instrumentima, i metalnim i nemetalnim.

Iz godine u godinu se radi na poboljšanju celokupnog procesa sterilizacije I same zaštite pacijenata.

Od samog “kuvanja” instrumenata, do celokupnog procesa pakovanja istih. Veliku ulogu u samom pakovanju instrumenata ima izum porodične firme Gandus iz Italije, koja je zapisala u istoriji velika dostignuća za prcese lepljenja svih vrsta folija, a samim tim ima I značajnu ulogu u odeljenju sterilizacije. Jedna od važnih godina za dostignuća je 2015 godina, kada je nakon dugogodišnjeg istraživanja nastala lepilica V- seal, koja omogućava pravljenje kesa različitih dimenzija, sa posebnim V varom i automatski olakšava aseptično otvaranje kese nakon procesa sterilizacije.

I danas, sa svim dosadašnjim dostignućima, koja su poznati po bezbednosti I kvalitetu, dostižemo važan nivo zaštite od infekcija I podižemo nivo sterilizacije za još jednu lestvicu.